Maturity Assessment

Inzicht in de Data & AI-maturity van jouw organisatie is cruciaal om strategische groei te stimuleren en concurrerend te blijven in het snelle digitale landschap van vandaag. Ons Maturity Assessment onderzoekt de mensen, processen, technologie en data binnen jouw organisatie om jou te helpen verbeterpunten te identificeren en nieuwe kansen te ontsluiten.

Afbeelding van Ralph staat voor je klaar!

Ralph staat voor je klaar!

Neem contact op

Ontdek onze Maturity Assessments wie, waarom, wat en wanneer.

Wie: Is een Maturity Assessment geschikt voor jouw organisatie?

 • Organisaties die op zoek zijn naar een effectievere Data & AI capaciteit.
 • Beslissers die op zoek zijn naar een uitgebreid inzicht in de data maturity van hun organisatie en/of de volgende beste actie in hun data & AI roadmap willen begrijpen.
 • Bedrijven die hun data-gedreven processen, cultuur en mensen willen verbeteren

Waarom: De voordelen van een Maturity Assessment?

 • Expertise: Breng gespecialiseerde kennis en ervaring in data management, analytics, en strategie om waardevolle inzichten en aanbevelingen te bieden op basis van best practices uit de industrie en benchmarken tegen vergelijkbare organisaties.
 • Objectiviteit: Krijg een onbevooroordeeld perspectief op de datamaturiteit van de organisatie om sterke en zwakke punten en gebieden voor verbetering te identificeren zonder de invloed van interne politiek of persoonlijke vooroordelen die aanwezig kunnen zijn bij interne medewerkers.
 • Beperkte middelen: Als jullie niet beschikken over interne middelen, expertise of bandbreedte om een grondige beoordeling van de datamaturiteit uit te voeren, kunnen onze mensen hier een uitkomst bieden.
 • Nieuw perspectief: Om frisse ideeën en nieuwe perspectieven in te brengen, die jouw organisatie kunnen helpen innovatieve manieren te vinden om jouw datamaturiteit te verbeteren en jouw datamiddelen beter te gebruiken.
 • Benchmarking: Om waardevolle benchmarks te leveren, jouw data maturity te vergelijken met industrie standaarden of concurrenten, zodat jij inzicht krijgt in jouw relatieve positie in de markt.

Wat: de inhoud van onze Maturity Assessment?

De Maturity Assessment evalueert vier kritische dimensies van jouw organisatie:

Mensen

 • Beoordeel de vaardigheden, expertise en rollen van jouw teamleden.
 • Identificeer hiaten in kennis en gebieden voor professionele ontwikkeling en lever een plan om jou te helpen dit op te lossen.

Proces

 • Evalueer de effectiviteit van jouw data gerelateerde processen, van ingestion tot analyse.
 • Identificeer gebieden voor stroomlijning en optimalisatie, inclusief een plan om deze voordelen te bereiken.

Technologie

 • Beoordeel de afstemming van jullie technologie op de doelstellingen van jouw organisatie en de beste practices in de sector.
 • Mogelijkheden identificeren voor het invoeren van nieuwe tools en technologieën, inclusief een initieel investeringsplan en een roadmap op hoog niveau.

Data

 • Evalueer de kwaliteit, nauwkeurigheid en toegankelijkheid van jouw data.
 • Beoordeel data governance practices en beveiligingsmaatregelen; indien suboptimaal, adviseren wij welke controle mechanismes jullie moet invoeren om een optimale staat te bereiken.

Wanneer: de verschillende momenten waarop jouw organisatie kan profiteren van een Maturity Assessment

 • Strategische planningsfase: De beoordeling zal gebieden identificeren waar de organisatie sterk is en verbetering nodig heeft. Dit helpt bij de ontwikkeling van nieuwe strategische doelstellingen en initiatieven die gericht zijn op het aanpakken van de hiaten en het benutten van kansen.
 • Periodieke beoordelingen: Gebruik de uitkomst van de datamaturiteitsbeoordeling als een basislijn voor het meten van de vooruitgang in de loop van de tijd. Zo kan jij verbeteringen in datamanagement in de loop der tijd bijhouden en de gedane investeringen rechtvaardigen.
 • Grote organisatorische veranderingen: Gebruik de beoordelingsresultaten om veranderingsinitiatieven af te stemmen op het data maturity level. Dit zorgt ervoor dat veranderingsinitiatieven worden ontworpen en uitgevoerd om de sterke punten van jouw organisatie op het gebied van data te benutten en zwakke punten aan te pakken, zodat de risico’s worden geminimaliseerd en de voordelen van de verandering worden gemaximaliseerd.
 •  

De uitgebreide Maturity Assessment van RevoData kan waardevolle inzichten verschaffen in de Data & AI maturity van jouw organisatie, zodat jij sterke en zwakke punten en verbeterpunten kunt identificeren. Door de mensen, processen, technologie en data binnen jouw organisatie te evalueren, kan jij strategische groei stimuleren, op één lijn komen met de best practices in de sector en een data gedreven cultuur bevorderen. Omarm de toekomst en verhoog de data maturity van jouw organisatie met onze Maturity Assessment.

Afbeelding van Ralph staat voor je klaar!

Ralph staat voor je klaar!

Neem contact op

Wil jij meer informatie over de Maturity Assessment?

Transformeer jouw organisatie en onderscheid je in de markt met Data & AI.

“Met behulp van RevoData heeft ons team de kennis van Databricks aanzienlijk verbeterd; het verkrijgen van waardevolle inzichten van experts is zeer nuttig gebleken bij het opzetten van onze datastore voor Platforms & Technologie.”

Afbeelding van Daan, Product Lead, ABN AMRO

Daan, Product Lead, ABN AMRO

Bericht ons