Retail Analytics: de 9-box methode

Hoe de 9-box methode voor replenishment waarde kan toevoegen voor jouw bedrijf

In de retailwereld is het van groot belang om inzicht te hebben in de verkoop en marge van jouw producten. Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van de 9-box methode voor replenishment. Deze methode maakt gebruik van gegevens over verkoop en marge om een overzicht te krijgen van hoe jouw producten zich verkopen en waar mogelijkheid voor verbetering ligt. In dit blogpost gaan we dieper in op hoe de 9-box methode waarde kan toevoegen voor jouw bedrijf.

Wat is de 9-box methode?

De 9-box methode is een tool waarmee je de verkoop en marge van jouw producten kunt visualiseren in een 9-vakken matrix. Elke vak in de matrix representeert een combinatie van verkoop en marge. Hierdoor kun je snel zien welke producten goed presteren en welke producten verbeterd moeten worden.

Hoe werkt de 9-box methode?

Om de 9-box methode te gebruiken, heb je gegevens nodig over verkoop en marge van jouw producten. Deze gegevens worden vervolgens ingevoerd in de matrix. Elke vak in de matrix representeert een combinatie van verkoop en marge. Hierdoor kun je snel zien welke producten goed presteren en welke producten verbeterd moeten worden.

Waarom is de 9-box methode waardevol?

De 9-box methode is waardevol omdat het een eenvoudige manier is om inzicht te krijgen in de prestaties van jouw producten. Hierdoor kun je gericht actie ondernemen om de verkoop en marge van jouw producten te verhogen. Bovendien geeft de 9-box methode inzicht in de producten die een groot potentieel hebben en die waarmee snel resultaat behaald kan worden.

Conclusie

De 9-box methode voor replenishment is een krachtige tool om inzicht te krijgen in de prestaties van jouw producten en gericht actie te ondernemen. Door gebruik te maken van gegevens over verkoop en marge, kun je snel zien welke producten goed presteren en welke producten verbeterd moeten worden. De 9-box methode kan daarom waarde toevoegen voor jouw bedrijf door een efficiëntere voorraadbeheer en grotere winstmarge te realiseren. “

Other latest publications

13 april 2023
Met Databricks en RevoData aan boord, ben je verzekerd van krachtige data-analyse en slimme oplossingen: samen ontgrendelen ze de volle potentie van jouw data
23 januari 2023
Een sterk data-gedreven cultuur is de sleutel tot succes: zonder data ben je gewoon aan het raden!